Napelemek a gyakorlatban

Jelenleg igen sokféle napelemes rendszer kapható ami jobbnál jobb, és bizony nem egyszerű helyzetben van az, aki napelemes rendszert szeretne kiépíttetni. 

Körültekintő napelem vásárlás


A különféle típusok és márkák között nagyon nehéz eligazodni. Fontos szem előtt tartani, hogy ezek a rendszerek hosszú időre szólnak és akkor járunk vele a legjobban, ha az egész 25 éves garancia ciklus alatt probléma mentesen működik a rendszer.  Érdemes ezért világgyártók termékeit vásárolni, olyan cégektől akik megfelelő referenciával és szaktudással rendelkeznek. 

A napelemekre a gyártók átlagosan 25 év 20 % teljesítmény garanciát vállalnak, és gondolnánk, hogy ugyan mindegy, hogy melyik gyártó termékét vesszük meg. Azonban a műszaki életben ami olcsó az valamiért olcsó, és azért tud olcsóbb lenni, mert vagy valami hiányzik belőle, vagy a minősége silányabb.

Sokan elfelejtik, hogy rendben, hogy kaptam garanciát, de azt vajon lesz kinek érvényesíteni 15 év múlva ha gond van!? Vajon hol lesz 15 év múlva az a gyártó, aki felé garanciát szeretnék érvényesíteni? A piac gyorsan változik, a cégek jönnek létre, és szűnnek meg, sokan ki is használják ezt a helyzetet. Több idő előtt tönkrement napelemes rendszerrel is találkoztunk, melyben a napelemek tönkrementek, a cellák zárlatosak lettek, és a hirtelen hő hatására eltörtek. A képeken egy zárlatos napelem látható, szépen látszik a cella törés, de ez kivételes eset, sokszor a hibás napelem kívülről pontosan úgy néz ki mint egy jól működő.

A neves, magára adó napelem gyártó cégek egy nemzetközi biztosítással együtt kínálják a táblát, és abban az esetben, ha megszűnik a gyár, akkor a garanciális ügyintézést ez a biztosító társaság veszi át.

Mire használható a napelemes rendszer?


A napelemes rendszerek villamos energia előállítására használhatók. Gyakorlatilag bármilyen árammal működő fogyasztót el tudunk látni, például: TV, laptop, mosógép, hűtőszekrény...
Valamint további előny, hogy megszabadul a villanyszámlától, nem kell azon aggódni, hogy mennyibe fog kerülni 1 kWh energia, mert a napelemes rendszer elszámolása kWh alapon történik, így később független leszünk az energia árától. 

A napsütések órák száma miatt, nyáron többet, télen kevesebbet termel egy napelemes rendszer. A napenergia által megtermelt áramot, az ön pillanatnyi fogyasztásának a függvényében a rendszer visszatáplálja az elektromos hálózatba. Éves szaldó elszámolás van, ami azt jelenti, hogy a megtermelt, visszatáplált és felhasznált energia kiegyenlítődhet, így nem kell fizetnie érte. Összehangolva a házzal alkalmas lehet fűtésre és teljes mértékben megszüntethető, kiváltható vele a fűtési energia, valamint a ház villamos energia igénye.


Tisztább környezet

A környezetvédelem sosem volt még ennyire fontos mint napjainkban. A napelemek nem termelnek semmilyen káros anyagok, nincs füst, nincs széndioxid, nem terhelik a környezetet. A napfény hatására tisztán elektromos energiát állítunk elő, megújuló hiszen a napsütés minden nap a rendelkezésünkre áll. A napelemek segítségével sokat tehetünk a környezetünkért itt és most a jelenben, de a jövő generációjának is segítünk döntésünkkel.  
Canadian Solar Napelem

A Canadian Solar szabványos paneljei magas rendszerenergia-hozamot mutatnak alacsony besugárzású és szűrt fénynél is. A szigorú minőség-ellenőrzési rendszerük 2009-ben a California Energy Bizottság PVUSA tesztelésének rangsorába helyezte őket.  A továbbfejlesztett keretek biztosítják, hogy ezek a robusztus panelek legalább 6000 Pa terhelést is kibírnak. Ügyfeleink bizalmát világszerte elnyerték ezek a panelek a kiváló teljesítményük, a kiváló megbízhatóságuk és fokozott értékük miatt. 

 • Teljesítmény:                   260-295 W
 • Méret:               1650 x 992 x 35 mm
 • Súly:                                          18,2 kg

A TERMÉK JELLEMZŐI: 

 • Alkalmazható különböző telepítési típusokhoz
 • Nagy teljesítmény és energiahozam
 • Nehéz hóterhelés 6000 Pa-ig, szélterhelés 4000 Pa-ig
 • 359 minőség-ellenőrzési pont


TANÚSÍTVÁNYOK:

 


A Q-Cells napelem


A Q CELLS új Q.PEAK DUO-G5 szolármodulja az innovatív Q.ANTUM DUO technológiával készül, amely lehetővé teszi nagy teljesítmény elérését kis felületen. A Q.ANTUM világrekord szintű sejtkoncepciós megoldását ma már a legkorszerűbb áramkörökkel kombinálták, a félcellák és egy hat buszos kialakítás is azt biztosítja, hogy a valós körülmények között kiemelkedő teljesítményt érjenek el - akár alacsony intenzitású napsugárzással, vagy a forró, tiszta nyári napokon. 2017-ben az EUPD Kutató TOP márkájának választották napelem kategóriában, 2018-ban az INTER SOLAR díj győztese lett.


 • Teljesítmény:                    315-330 W
 • Méret:              1685 x 1000 x 32 mm
 • Súly:                                           18,7 kg

A termék jellemzői:

 

 • Q.Antum technológia: alacsony villamosenergia-költség, nagyobb terméshozam / felület, alacsonyabb BOS költségek, nagyobb teljesítmény 19,9% -os hatékonysági arány.
 • Innovatív ALL-WEATHER technológia: az optimális hozamot biztosít függetlenül az időjárástól, alacsony fényviszonyok mellett és magas hőmérséklet esetén is.
 • A nagy teljesítmény megőrzése: hosszú távú hozambiztonság az Anti LID technológiával, Anti PID technológia, Hot-Spot védelem.
 • Extrém időjárás: High-tech alumínium ötvözet keret, nagy hó (5400Pa) és szélterhelés (4000Pa) esetén is rendkívüli szilárdság.
 • Biztos befektetés: akár 12 éves termékgarancia és 25 éves lineáristeljesítmény-jótállás.
 • Művészi modul technológia: A Q.ANTUM DUO ötvözi a cellák tökéletes elválasztását és innovatív kábelezés a Q.ANTUM technológiával.

 


Tanúsítványok:
Bemutatkozó, mennyivel másabb a Q-cells napelem ,mint hagyományos polikristályos társai.